3 talviurheilulajia, joita voit tehdä ilman lunta

Jollei jouluna ole lunta, joulupukki voi kenties ottaa helikopterin reen sijaan tuodessaan lahjoja, mutta jos olet suuri talviurheilulajien harrastaja, mitä teet jos talvi on poikkeuksellisen lämmin, ja lunta ei tulekaan? Se saattaa olla hyvä uutinen kaikille, joiden on aurattava lumet pihoiltaan, mutta niille, jotka nauttivat lumessa leikkimisestä tai urheilemisesta, tällainen talvi voi kuulostaa erityisen tylsältä hiihtäjille ja kelkkailijoille. Mikä vielä pahempaa, mitä jos ilmanmuutos jatkuu, lumeton talvi ei välttämättä ole kertaluontoinen. Mutta ei hätää! Talvella voi olla hauskaa ilman luntakin. Otimme inspiraatiota lämpimämmistä paikoista ja koottiin tämä opas kolmeen talviaktiviteettiin, jotka eivät vaadi sitä kylmää, valkoista tavaraa.

Kuivanmaan koirakelkkailu

Viimeisten vuosien aikana Amerikan ylemmän keskilännen ja monien muiden osien koiravaljakkojen ajajat ovat turhautuneet asianmukaisten lumipeitteiden puuttumisesta, joka johti monien kilpailujen perumiseen. Jotkut ovat kääntyneet kuivanmaan koiraurheiluun tai koirakartingiin pystyäkseen jatkamaan suosikkiharrastustaan. Kuivanmaan koirakelkkailu on pohjimmiltaan sama urheilulaji kuin koiravaljakko lumessa, mutta koiravaljakon ajaja kulkee pyörillä varustellulla “rigillä”, perinteisen kelkan sijaan. Monet modernit rigit ovat kolmipyöräistä mallia, joissa on ATV- tai maastopyörärenkaat ja sisäänrakennetut jarrut. Jotkut ajajat käyttävät kaksipyöräistä skootterityyppistä laitetta, yleensä parin tai pienen koiraryhmän kanssa. USA:n valmistajien joukkoon kuuluvat Arctic Rigs ja Arctis. Euroopassa laitteita tuottaa Cudos ja Culpeppers. Kiinnostaisiko sinuakin kokeilla kuivanmaan koiravaljakkoajelua? Hyvä puoli tässä versiossa on, että voit harrastaa sitä ympäri vuoden.

Mountainboarding

Vahattujen lautojen ja puuterilumen sijasta tämä lumilautailuvaihtoehto käyttää pneumaattisia renkaita ja jousikuormitteisita lautaa, jotta ratsastajat voivat taklata monenlaista alamäkimaastoa. Mountainboarding tyylilajit vaihtelevat vuoristoajosta metsämaaston freestyle -muotoon, ja lautoja voidaan käyttää lähes kaikissa ympäristöissä, joissa on rinne, metsistä hiihtokeskuksiin. Mountainboard lauta ei tule halvalla: uusi lauta maksaa suurinpiirtein 150 – 500 dollaria riippuen siitä, mitä merkkiä ja ominaisuuksia etsit. Toki, jos olet onnekas, saatat löytää laudan käytettynä tai osaat rakentaa sellaisen itse. Tämän lajin plussapuoli on se, että jos pidät leijalautailusta, mountainboard laudat toimivat yhtä hyvin tasaisessa maastossa.

Mountainboarding

Jäälohkopulkkailu

En tiedä onko jäälohkopulkkailu tämän hassun lajin oikea suomenkielinen nimi, mutta se kuvaa mielestäni parhaiten lajia. Sen englanninkielinen nimi on Ice Blocking, ja pohjimmiltaan se tarkoittaa että jäälohkoa käytetään kuin pulkkaa, jolla lasketaan mäkeä alas. Jos lumettomat talvet ovat turhauttavia valjakkoajajille ja lumilautailijoille, se on entistä tylsempi pienille lapsille, jotka eivät pääse pulkkailemaan lumessa. Tämä lämpimän sään vaihtoehto on suosittu joidenkin lämpimissä paikoissa asuvien lasten suosikki, ja sitä harrastetaan paljon esimerkiksi Etelä-Kaliforniassa, jossa lumi on suuri harvinaisuus. Ratsastajat istuvat siis suurella jäälohkolla ja liukuvat sillä nurmikolla. Tämä aktiviteetti saattaa vahingoittaa nurmikkoa, jonka takia se on kielletty joissain kunnissa. Tämän laji on myös suosittu yliopisto-opiskelijoiden keskuudessa, jotka kaipaavat vastapainoa rankkaan opiskeluun. Toinen vaihtoehto niille, jotka ovat vähemmän halukkaista istumaan sulavalla jääpalalla, on Slicer -kelkka, joka on ympäri vuoden käytettävä kelkka. Se käyttää jäädytettäviä kiinnitettäviä paneeleja, jotka auttavat sinua liukumaan pulkkamäkiä alas ilman lunta. Kumpi vaihtoehdoista kuulostaa sinusta miellyttävämmältä. Miltä nämä lumettoman talven aktiviteetit kuulostavat? Kiinnostaako sinua kokeilla jotakin näistä lajeista tänä talvena, jos lunta ei tulekaan? Vaihtoehtoisesti voit kokeilla näitä lajeja heti lumen sulattua keväällä tai harjoitella koko lumettoman kauden aikana. Toivottavasti nämä urheilulajit innostivat ja inspiroivat sinua kokeilemaan niitä tai kenties keksimään omia lumettoman talven talviurheilulajeja. Mahdollisuudet ovat loputtomia.

.