Ideoita mitä voit tehdä lumessa pienten lasten kanssa

Lunta sataa ja lumipäivät ovat toivottavasti yleisiä asioita lähikuukausina. Vanhempina voi joskus olla haastavaa keksiä uusia asioita, mitä lasten kanssa voisi tehdä ulkona lumisina päivinä. Vaikka tiedämme, että raitis talvi-ilma olisi todella hyväksi niin lapsille kuin itsellemmekin, vietämme usein lopulta lumiset päivät sisällä. Kenties sinä tai lapsesi olette jo kyllästyneet samoihin vanhoihin talvileikkeihin, tai lumiset aktiviteetit, jotka tulevat ensimmäisenä mieleen soveltuvat paremmin vanhemmille lapsille. Siksi halusimme koota listan aktiviteeteista, joita voit tehdä lastesi kanssa, ja jotka eivät ole vain hauskoja, vaan myös opettavaisia ja luovia.

Tee lumilamennessärintti

Tämä on yksi lempiaktiviteeteistani lasten kanssa ja se on niin helppo tehdä! Sinun tarvitsee vain tehdä lumipallo ja pyörittää sitä maassa luoden reitti. Lamennessärintti voi olla niin helppo tai vaikea kuin haluat, mutta helpoin tapa on aloittaa keskeltä ja kiertää palloa ympäri luoden kokoajan isompi kehä. Tämä on myös hauska tehdä ryhmässä ja katsoa, mitä kukin lapsi keksii seuraavaksi tehdä.

Jäädytetty kupla

Rakastan tätä ideaa ja pienet seikkailijat ja teini-ikäiset lapset ovat myös innoissaan tästä. Tämä ei ehkä ole kaiken helpoin aktiviteetti, eli tässä on oma haasteensa mutta kärsivällisyys palkitaan. Periaatteena on siis puhaltaa saippuakuplia ulkona pakkasella niin, että ne jäätyvät kauniiksi jääkupliksi. Tarvitset vain saippuakuplasetin ja vahvan kuplaseoksen sekä tarpeeksi pakkasta ulkona jotta kupla jäätyy. Täältä löydät paljon vinkkejä, kuinka kuplan saa helpoiten onnistumaan, ja löydät myös reseptin kotitekoisen, vahvan liuoksen tekemiseen. Muista puhaltaa kuplat korkealle, jotta niillä on aikaa jäätyä ja sitten voit ottaa ne kiinni kuplasauvalla. Tämän mahdollistava tiede on hämmästyttävää ja kukapa olisi uskonut, että kuplan jäätymisen seuraaminen voi olla niin mielenkiintoista ja hauskaa niin lapsille kuin aikuisille.

Lumitaide

Jokainen rakastaa olla taiteilija ja vaikket ole ajatellut sitä aikaisemmin, lumeenkin voi tehdä taidetta. Tarvitset vain elintarvikevärejä, vettä ja ruiskupulloja tai vaihtoehtoisesti vesipistooleja, jotka toimivat yhtä hyvin ja lisäävät entistä enemmän jännitystä lapsille. Suosittelen myös muutamia kulhoja ja siveltimiä, varsinkin jos sinulla on nuorempia lapsia. Täytä pullot kylmällä vedellä, älä käytä lämmintä vettä, sillä se sulattaa lumen, ja väriaineella. Varmista, että väriä on tarpeeksi testaamalla sitä lumeen. Sitten menkää lasten kanssa ulos tekemään taideteoksia.

Lumilyhty

Nämä ovat niin helppo tehdä ja kun ne sytytetään pimeän tullen, niitä on maagista katsella. Sinun tarvitsee vain tehdä paljon lumipalloja. Tärkeintä on yrittää pitää kaikki lumipallot saman kokoisina ja pakata ne tiiviisti. Kun olet tehnyt tarpeeksi lumipalloja, tee niistä ympyrä maahan. Kasaa sitten lumipalloja joka lumipallon väliin niin monta kierrosta, kunnes sinulla on lumipyramidi. Kun pyramidi on valmis, ja pimeä laskeutuu, sytytä kynttilä ja aseta se pyramidin sydämeen maahan ja katsokaa yhdessä lumilyhdyn hehkua! Tämä on hienoa tapa valaista reitti ovelle vaikka juhlissa.

Lumilyhty

Tee eläinten ruokintalaitteita

On olemassa paljon erilaisia ideoita kotitekoisille lintujen ruokintalaitteille. Minun pienokaiset rakastavat tehdä niitä asettamalla renkaanmuotoisista muroja langan läpi ja ripustaa ne ympäri puutarhaa. Voit myös tehdä niitä pirteän värisistä puolikkaista appelsiininkuorista. Jos esimerkiksi puristat mehun appelsiineista usein joko aamupalan juomaksi tai leivontaan, ota appelsiinin kuoret talteen ja tee niistä lintujen ruokintalaitteita lastesi kanssa. Se on helppoa. Käy ensin hakemassa kulhollinen lunta pihalta. Aseta sitten appelsiinin kuoret muffinivuokaan ja täytä ne lumella. Anna sitten lastesi työntää lumeen linnuille ruokaa kuten pähkinöitä, rusinoita, hedelmiä ja marjoja, auringonkukan siemeniä tai muita siemeniä. Pistä lisää lunta päälle lopuksi ja aseta sitten ulos lumen sekaan lintujen iloksi.