Löydä rohkeus aloittaa uusi urheilu tai aktiviteetti! – osa 2

Rohkeus on jotain, mitä jokainen haluaa. Se on hyvä ominaisuus, joka on kunnioituksen arvoinen. Raamatusta satuihin, antiikin myyteistä Hollywood – elokuviin, kulttuurimme on täynnä esimerkillisiä tarinoita rohkeudesta ja itsensä uhraamisesta hyvän puolesta. Wizard of Ozin pelkurimaisesta leijonasta, joka löytää rohkeuden kohdata noita, Davidiin, joka taistelee Goliathia vastaan raamatussa, Star Warsiin ja Harry Potteriin, lapsemme kasvatetaan sankarillisten ja inspiroivien tarinoiden ympäröimänä. Silti rohkeus ei ole vain fyysistä rohkeutta. Historiakirjat kertovat värikkäitä tarinoita sosiaalisista aktivisteista, kuten Martin Luther Kingistä ja Nelson Mandelasta, jotka päättivät puhua epäoikeudenmukaisuudesta suurella henkilökohtaisella riskillä. Steve Jobsin ja Walt Disneyn kaltaiset yrittäjät, jotka ottivat taloudellisia riskejä seuratakseen unelmiaan, ovat kuin nykyajan ritareita, jotka osoittavat mitä palkintoja ja huomionosoituksia rohkeus voi tuoda. On olemassa erityyppistä rohkeutta, jotka vaihtelevat fyysisestä voimasta ja kestävyydestä henkiseen kestävyyteen ja innovaatioon. Alla olevat lainaukset osoittavat erilaisia tapoja määritellä rohkeutta.

Se, että tuntee pelkoa mutta toimia silti

“Voiko mies olla rohkea, vaikka hän pelkää? Bran kysyi. ”Se on ainoa tapa, jolla mies voi olla rohkea”, hänen isänsä vastasi. ”- George R.R. Martin, A Game of Thrones. On olemassa sananlasku, joka sanoo, että pelko ja rohkeus ovat veljeksiä. “Olen oppinut, että rohkeutta ei ole pelon puuttuminen, vaan sen ylittäminen. Rohkea mies ei ole se, joka ei pelkää, vaan se joka voittaa tämän pelon”, Nelson Mandela sanoi. “Ei ole olemassa yhtäkään elävää asiaa, joka ei pelkäisi, kun se on vaarassa. Todellista rohkeutta on vaaran kohtaaminen, silloin kun pelkää”. L. Frank Baum, The Wonderful Wizard of Oz. “Se, joka ei tunne pelkoa on typerys, ja se joka antaa pelon hallita häntä, on pelkuri “- Piers Anthony.

Seuraa sydäntäsi

”Intohimo on se, mikä ajaa meidät hulluksi ja saa meidät tekemään poikkeuksellisia asioita, löytää ja haastaa itsemme. Intohimo on ja tulisi aina olemaan rohkeuden sydän. ”- Midori Komatsu. “Ja mikä tärkeintä, on rohkeutta seurata sydäntäsi ja intuitiota. Ne jotenkin jo tietävät, miksikä todella haluat tulla. Kaikki muu on toissijaista. ”- Steve Jobs, Stanfordin aloituspuhe kesäkuussa 2005. “Vaatii rohkeutta … kestää itsensä löytämisen terävät kivut sen sijaan, että valitsisit tajuttomuuden tylsän tuskan, joka kestäisi koko elämämme.” – Marianne Williamson, Return to Love: Reflections on the Principles of ‘A Course in Miracles.

Periksiantamattomuus vastoinkäymisten edessä

Mark Rutherford sanoi, kun me pelkäämme, meidän ei tulisi pyrkiä todistamaan, ettei vaaraa ole, vaan vahvistaa itseämme jatkamaan eteenpäin vaarasta huolimatta. “Sankari ei ole rohkeampi kuin tavallinen mies, mutta hän on rohkeampi viisi minuuttia pidempään.” – Ralph Waldo Emerson (1803 – 1882). “Suurin osa esteistämme sulaisi pois, jos sen sijaan että kyyristymme niiden edessä, me
päättäisimme mielessämme kävellä rohkeasti niiden läpi.” Orison Swett Marden (1850-1924). Mary Anne Radmacher sanoi, rohkeus ei aina karju. Joskus rohkeys on se pieni ääni, joka päivän päätteeksi sanoo että yritän huomenna uudelleen. “Palaisinko takaisin? hän ajatteli. Ei hyvä ollenkaan! Menisinkö sivuttain? Mahdotonta! Menisinkö eteenpäin? Ainoa mahdollisuus! Joten menkäämme!” – J.R.R Tolkien, The Hobbit. “Se ei ole koiran koko, joka merkitsee taistelussa, vaan taistelun koko koirassa” – Mark Twain.

Horisonttien laajentaminen – päästä irti tutusta ja turvallisesta

“Ihminen ei löydä uusia valtameriä, ellei hänellä ole rohkeutta jättää rantoja” – Lord Chesterfield. ”Tämä maailma vaatii nuorten ominaisuuksia; ei elämän aikakautta vaan mielentilaa, tahtoa, mielikuvituksen laatua, rohkeuden yliotetta arkuudesta, seikkailunhalua helpon elämän sijaan” – Robert F. Kennedy. Anais Nin sanoi, että elämä kutistuu tai laajenee suhteessa rohkeuteen. Muista nämä sanat, niin uskallat itsekin olla rohkea.

Horisonttien laajentaminen – päästä irti tutusta ja turvallisesta